tag:blogger.com,1999:blog-865071552128696341.post3215161929347836495..comments2023-06-28T17:37:07.425+03:00Comments on Kolmen karhun eväät: Savustettu joulukinkkuJesmo1http://www.blogger.com/profile/14820791435534558062noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-865071552128696341.post-41753571375631926652015-12-22T17:50:54.891+02:002015-12-22T17:50:54.891+02:00En muista brikettien määrää niin tarkkaan, mutta e...En muista brikettien määrää niin tarkkaan, mutta ennen smokenatoria minulla oli toinen sivukori täynnä brikettejä tai hiiliä. Lämpöä säädän sitten venttiileillä ja kyllähän ne aika kiinni saa olla. Varsinkin ylempi. "Tärkeämmissä" grillauksissa on ollut digitaalimittari näyttämässä grillin lämpötilaa ja nut on sellainen joka näyttää langattomasti grillin ja lihan lämpötilan ettei tarvii stressata sitä pihalla koko ajan. :) aika hyvinhän se pitää saman lämmön että harvoin sitä joutuu säätämään.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04592850395674108905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-865071552128696341.post-69360766167494323542015-12-22T14:40:05.833+02:002015-12-22T14:40:05.833+02:00Kyllä tuo toispuolinen lämpö pitäisi riittää hyvin...Kyllä tuo toispuolinen lämpö pitäisi riittää hyvin (yläventtiili lämmönlähteen vastakkaiselle puolelle), tietty jos lyö oikein kovan pakkasen niin joutuu ladata hieman enemmän palavia brikettejä sinne smokenatoriin. Helsingin ja lapin välillä saattaa olla joulun aikaan helposti 30c lämpötila eroa niin tuokin merkkaa jo vähäsen. <br /><br />En oo tehnyt soosia noista rippeistä, veikkaan että aika suolasta voi olla eikä tuo vesittynyt savukaan mitään herkkua välttämättä ole. Äkkiähän siitä kastikkeen tekee, jos haluaa koittaa.<br /><br />Tiedät varmaan itse montako palavaa brikettiä tuo vaatii että saa lämmöt sinne 90-110c ? Liikaa ei kannata laittaa, mielummin liian vähän, kun siitä ei ole mitään haittaa vaan päinvastoin.Jesmo1https://www.blogger.com/profile/14820791435534558062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-865071552128696341.post-82854993279920285332015-12-22T12:43:44.502+02:002015-12-22T12:43:44.502+02:00Luulin ettei toi mun viesti lähtenyt eilen, mutta ...Luulin ettei toi mun viesti lähtenyt eilen, mutta kiitti vastauksista.<br />Hommasin tosiaan smokenatorin, johon tulisi siis vain grillin toiseen laitaan hiiliä. Onko sulla fiilistä, että riittääkö vaan toispuoleinen lämpö? Kesällähän kyllä riittää hyvin ja nytkin on aika lämmintä.<br /><br />Joo liikaa ei kannata varmaan savustaa. Tyyliin 10h vaan olisko ehkä just jotain 5 - 6 tuntia ja loput vaan kypsyttelyä.<br /><br />Mites muuten pystyykö kinkkukastikkeen tehdä savustuksella valuneesta nesteeestä vai onko se liian kitkerää kamaa?<br /><br />Huomenna tosiaan aamusta sytyttämään grilliä!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04592850395674108905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-865071552128696341.post-82527268728871409522015-12-21T23:44:55.334+02:002015-12-21T23:44:55.334+02:00Ylihuomenna laitan myöskin itse kinkun savustumaan...Ylihuomenna laitan myöskin itse kinkun savustumaan, mutta tällä kertaa tuollaisella Weberin smokey mountainilla. Pienehkö tuoresuolattu kinkku ilman luuta.Jesmo1https://www.blogger.com/profile/14820791435534558062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-865071552128696341.post-89309921186654684382015-12-21T23:40:11.854+02:002015-12-21T23:40:11.854+02:00Periaatteessa estää jollain tasolla, mutta olin jo...Periaatteessa estää jollain tasolla, mutta olin jo savustanut kinkkua 5h ennen ananaksen ja kirsikan lisäämistä. Tuossakin kannattaa olla tarkkana ettei tule liian savuisan makuista. Käytin näitä https://www.verkkokauppa.com/fi/product/42724/crbrb/Weber-brikettikorit molemmin puolin. Latasin korit täyteen palamattomia brikettejä ja kaatoin sytytettyjä sekaan molemmin puolin.Jesmo1https://www.blogger.com/profile/14820791435534558062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-865071552128696341.post-33515049622729389942015-12-21T22:48:26.916+02:002015-12-21T22:48:26.916+02:00Hei,eikö nuo ananakset lihan pinnalla estä savustu...Hei,eikö nuo ananakset lihan pinnalla estä savustumista niiltä kohdilta vai tunkeutuuko savu läpi jotenkin?<br />Meinaan savustaa 8kg joulukinkun tänä jouluna.<br />Hommasin smokenator lisäosan, mutta sinä olit ilmeisesti pitänyt hiiliä kummassakin reunassa grillin mukana olevissa koreissa?<br />Mitä tarkoitit minion methodilla? Laitoitko siis keskellekin jotain hiiliä aluksi vai vain koreihin reunalla.<br /><br />Kiitollinen tiedoista :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04592850395674108905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-865071552128696341.post-621908134683998622013-07-20T22:09:29.392+03:002013-07-20T22:09:29.392+03:00Hyvä peli varmasti, joskus kattelinkin youtubesta ...Hyvä peli varmasti, joskus kattelinkin youtubesta jotain testin tynkää tuosta samaisesta härpäkkeestä. Ilmankin pärjää, mutta eihän noita vehkeitä koskaan liikaa ole;)Jesmo1https://www.blogger.com/profile/14820791435534558062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-865071552128696341.post-44312855508118009952013-07-19T13:55:44.984+03:002013-07-19T13:55:44.984+03:00Hyvä hyvä. Ite ostin just 57 cm Weberiin sen Smoke...Hyvä hyvä. Ite ostin just 57 cm Weberiin sen Smokenator lisäosan (Verkkokauppa.com) ja sillä oli tarkoitus testata myös kinkun savustamista.Jani Harjuhttps://www.blogger.com/profile/02075365604629515542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-865071552128696341.post-6589553540376328722013-06-06T09:48:05.695+03:002013-06-06T09:48:05.695+03:00Lastuja meni tuossa koko aikana varmaankin noin 2 ...Lastuja meni tuossa koko aikana varmaankin noin 2 litraa, mitä enemmän laitat niin sen savuisempi lopputulos noin karkeasti.Jesmo1https://www.blogger.com/profile/14820791435534558062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-865071552128696341.post-12276505854310556392013-06-06T09:46:36.553+03:002013-06-06T09:46:36.553+03:00Laitoin lastuja suoraan hiilien ja brikettien seka...Laitoin lastuja suoraan hiilien ja brikettien sekaan eli myös sinne minne tuli ei ollut vielä levinnyt. Lisäksi laitoin lastuja muutamaan folionyyttiin jotka laitoin ritilälle hiilien ja brikettien yläpuolelle. Yksi kinkku olisi vielä pakkasessa, pitää koittaa tässä kesän aikana savustaa sekin.Jesmo1https://www.blogger.com/profile/14820791435534558062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-865071552128696341.post-75193969503438105332013-06-06T07:32:31.524+03:002013-06-06T07:32:31.524+03:00Hei, mielenkiintoinen rojekti. Voitko tarkentaa mi...Hei, mielenkiintoinen rojekti. Voitko tarkentaa mihin savustus lastut laitoit ja kuinka paljon?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-865071552128696341.post-28899010050094317052013-01-05T19:11:15.701+02:002013-01-05T19:11:15.701+02:00En oo käyttänyt mesquitea koskaan. Laita ihmeessä ...En oo käyttänyt mesquitea koskaan. Laita ihmeessä tänne raporttia, kun saat kokemusta siitä.Smetananoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-865071552128696341.post-61658375450392836182013-01-05T13:03:26.149+02:002013-01-05T13:03:26.149+02:00Meinasin laittaa kanssa kalkkunan Weberissä, mutta...Meinasin laittaa kanssa kalkkunan Weberissä, mutta halusin testata luomukinkkua, kun tuollaistakaan en ollut koskaan maistanut. Otin kaupasta vielä 6kg juhlakinkun (15e) pakkaseen ootteleen niin saa jossain välissä savustaa tuon vaikkapa mesquite lastulla.<br /><br />Ei ole mesquite puusta mitään kokemuksia, ootko testannut tuota mihinkään ?Jesmo1https://www.blogger.com/profile/14820791435534558062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-865071552128696341.post-50162799568572264112013-01-05T11:55:28.109+02:002013-01-05T11:55:28.109+02:00Kiitos selvennyksestä, noinhan ylempänä jo kirjoit...Kiitos selvennyksestä, noinhan ylempänä jo kirjoititkin, mutta halusin vain varmistaa. Parempi liikaa kuin liian vähän brikettejä niin ei jää lämpö vajaaksi.<br /><br />Hauska kuulla, että meidän saitti on tuttu. Joulun alla savustettiin kalaa ja ensimmäistä kertaa kokeilussa 2 kpl kokonaista kalkkunan filettä. Kalkkunasta tuli yllättävänkin mehevää ja sitäkin voin suositella, ellei ole jo entuudestaan tuttu. Kinkku oli mielessä, mutta pitää ottaa tästä mallia ja tehdä ensi jouluksi. Ellei sitä ennen innostuta :)<br />Mr. Smetananoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-865071552128696341.post-30756242567907016672013-01-04T15:37:23.889+02:002013-01-04T15:37:23.889+02:00Aika tarkkaan aikaa meni 10h kypsennyksessä, mutta...Aika tarkkaan aikaa meni 10h kypsennyksessä, mutta tuossa on laskettu sekin aika mikä meni ananasrenkaiden ja kirsikoiden lisäämiseen sisätiloissa.<br /><br />Brikettejä meni kaikki mitä oli eli noin 5.5kg, mutta vähemmälläkin olisi selvinnyt.<br />Grilli oli vielä seuraavana aamuna noin 12h savustuksen jälkeen lämmin ja osa briketeistä kyti vielä siinä vaiheessa. Palaa todella pitkään nuo briketit, mutta aina tahtoo tulla laitettua liian paljon.<br /><br />Tuota sun blogia on tullut selailtua kanssa useampaan otteeseen;)Jesmo1https://www.blogger.com/profile/14820791435534558062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-865071552128696341.post-81310418102648812982013-01-04T13:32:06.721+02:002013-01-04T13:32:06.721+02:00Hieno projekti ja varmasti hyvää lihaa - näyttääki...Hieno projekti ja varmasti hyvää lihaa - näyttääkin mehevältä :) <br /><br />Voitko tarkentaa, kuinka pitkään koko savustus kesti ja paljonko brikettiä kului?Mr. Smetanahttp://smetana.finoreply@blogger.com