sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Lihapataa rautarouvalla

Pata on siistitty ja rasvapoltettu joten pitäähän sitä päästä toki testaamaan.

Looking good!















Vajaa kilo porsaanlapaa, muutama porkkana, 200gr herkkusieniä,
2x sipulia, 2x valkosipulia ja inkivääriä muutama sentti.

Siivuiksi taikka paloiksi ei mitään väliä.
















Porsaanlapa on lihaa halvimmasta päästä 4.60e/kg.

Lavan palottelin noin parin peukalon kokoisiksi.
















Ruskistin lihat ja lisäsin sienet, sipulit ja porkkanat sekaan.
Hetken päästä 2dl vasikkafondia ja timjamia + pari laakerinlehteä,
mausteiksi paprikajauhetta, mustapippuria ja sormisuolaa.
















Pidin pataa uunissa noin 150c:ssa reilu 3h. Liha oli mureaa ja hajosi
erittäin helposti. Tarjoillaan tietenkin kuorimattomien perunoiden kanssa.

Tämä ilmeisesti on sitä hyvää ja halpaa kotiruokaa mistä aina puhutaan  ?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti