Lehmanilla on kymmenien vuosien kokemus pizzataikinoista ja omaa valtavan määrän tietoa kaikesta
leipomiseen liittyvästä eipä siis ihme että tämäkin ohje on löytänyt tiensä ympäri maailman.
Tsekkaa Tomin sivuilta lisää infoa: http://doughdoctor.com/bio.html
Taikinaan tarvitset seuraavat ainesosat:
- Jauho 779gr (Ideaali jauho esimerkiksi King arthur)
- Vesi 514.5ml
- Idy 1tl (Instant dry yeast) Löytyy ainakin ebaysta edullisesti.
- Suola 2.5tl
- Sokeri 2tl
- Oliiviöljy 3tl
- Laita noin kädenlämpöinen vesi isoon kulhoon.
- Sekoita toiseen astiaan jauho, suola ja hiiva.
- Kaada kuiva aineet veden sekaan ja sekoita kunnes taikina alkaa muodostua eikä irtonaista jauhoa ole enään pahemmin näkyvissä.
- Lisää oliiviöljy ja vaivaa koneella vielä noin 5min, taikina on valmis.
- Punnitse taikinan palat annoskokoon noin 326gr/kpl/4kpl.
- Laita taikinat omiin rasioihin ja jätä jääkaappiin tekeytymään ainakin seuraavaan päivään saakka, ota taikinat huoneenlämpöön noin 2h ennen paistamista. Taikina saisi olla huoneenlämpöinen ennen paistoa.
- Taikinoita voi nostattaa jääkaapissa useammankin päivän, monet pitää 3 päivän nostatusta optimaalisena.
- Ylimääräiset taikinat voi pakastaa ja käyttää myöhemmin halutessaan.
- Avaa taikina käsin älä prässää ilmoja pois kaulimella.
- Lämmitä uunia ennen paistamista noin tunnin ajan täydellä teholla noin 275c.
- Pizzakivi olisi suositeltava, parantaa pohjaa ja paistumista huomattavasti.
- Paista pizza noin 10-15cm päästä uunin yläosasta, käytä grillivastusta, jos mahdollista, mutta hoida lämmitys keskiasennossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti