torstai 20. joulukuuta 2012

Pizza napoletana



Testailin uutta taikinaohjetta ja samalla tuollaista perinteistä napoletana tyylisen pizzan paistamista.
Pizzaan tulee siis ainoastaan tomaattikastiketta, mozzarellaa ja esimerkiksi tuoretta basilikaa.
Taikinaohjeesta poiketen käytin aivan normaali vehnäjauhoja ja ehkä 1/3 durumjauhoja.


Pizza napoletana dough recipe

By Weight

• 500gr Molino Caputo Tipo 00 flour
• 325 gr water (65% hydration)
• 10 gr salt
• 3 gr dry active yeast



Tuon voi tehdä monellakin tavalla, mutta Kitchenaidilla ja koukulla pyörittelin taikinaa varmaankin
noin 15min yhteensä. Koostumus on hyvä ja kosteutta sopivasti, itse annoin olla jääkaapissa noin 24h +
huoneenlämmössä ennen paistamista pari tuntia.


Tomaattikastikeeksi tietysti Pirkan luomu murskaa jonka alkuperämaa Italia (parasta mitä kaupasta saa).
Sellaisenaan taikka tehosekottimen läpi vedettynä, mausteeksi hieman sokeria, suolaa ja basilikaa.













Juustoksi myös Pirkan tavaraa eli vesipuhvelinmaidosta tehtyä mozzarellaa.
Tämä on kokonainen pallo josta revitään palasia.















Kaikki pizzat paistettiin normaalissa sähköuunissa 275c 300x300x10mm vuolukivilaatan päällä.


Tomaattikastike, puhveli mozzarella ja basilika.


















Sama kuin edellä, mutta tonnikalaa lisätty.


















Tomaattikastike ja mozzarella.


















Sama kuin ylempänä ainoastaan juustoa ja kastiketta enemmän.


















Viimeisenä tomaatti, mozzarella ja pepperoni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti