perjantai 3. toukokuuta 2013

Pippuripihvi naudan ulkofileestä (pepper steak)

Naudan ulkofileestä loihtii nopeasti ja edullisesti pippuripihvin. Ostetaan reipas kilon toista painava ulkofilee, poistetaan kalvot ja leikataan pihvit nippuun. Lihan voi marinoida halutessaan tai maustaa vain suolalla ja pippurilla noin 30min ennen paistamista kuten itse tein. Ennen paistamista odotin että pihvi oli huoneenlämpöinen.

Kuumennetaan pannu +200c ja viskataan pihvi pannulle, paistellaan molemmin puolin nelisen minuuttia jonka jälkeen laitetaan folioon pariksi minuuttia vetäytymään. Vetäytymisen jälkeen kasataan annos lautaselle, itse keskityin pihviin joten kaverina ainoastaan hieman vihreää salaattia ja yksi tomaatti. En käyttänyt paistorasvaa vaan hieron lihan pintaan teelusikallisen oliiviöljyä molemmin puolin ennen paistamista. Halutun kypsyyden oppii valmistamaan aika helposti kunhan käyttää huoneenlämpöistä lihaa ja pyrkii pitämään paksuuden vakiona.


Pihvin paksuus oli ennen paistamista noin 30mm ja kypsyyden voit tarkistaa kuvasta, osa mieltää tämän mediumiksi ja osa puolestaan medium rareksi. Tarjouksessa ollut ulkofile osoittautui erinomaiseksi pihvilihaksi, sanomattakin selvää että tämä on tullut suoraan etelä-amerikasta. Suomalainen bulkki-file on parhaimmillaankin vain keskinkertaista ja useimmiten kuin kengänpohjaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti