torstai 7. kesäkuuta 2012

Savustettu Grillikylki


Reilu kilon grillikylki/paahtokylki. Edellisenä päivänä annetaan kunnon kylpy seuraavanlaista
maustesekotusta mitä käytän melkein kaikkeen grillaamiseen. Maustetta menee siis ainakin
desilitran verran tämän kokoiseen kimpaleeseen, itse teen kerralla usean desilitran sekotuksia.

Jos mausteiden määrä tuntuu suurelta niin ota huomioon että suolaa tässä ei ole nimeksikään!
Osalle voi suolanmäärä olla aivan liian alhainen joten lisää sitä, jos pidät suolaisesta.

Kansas city dry rub:

•1/2 cup brown sugar
•1/4 cup paprika
•1 tablespoon black pepper
•1 tablespoon salt
•1 tablespoon chili powder
•1 tablespoon garlic powder
•1 tablespoon onion powder
•1 teaspoon cayenne



Hiiligrillissä suosittelen käyttämään lämpömittaria koska lämmöt karkaa helposti lähelle 300c.
Mitä isompi grilli niin sitä helpommin lämmöt saa pidettyä kurissa. Käytä myös epäsuoraa
lämpöä, jos mahdollista eli hiilet toiseen nurkkaan ja liha vastakkaiseen.



Huomaa Bradleyn savukiekot.


Noin 1h takana päin.


Tässä olen käyttänyt Weber go-anywhere brikettigrilliä jossa on kohtuullisesti tilaa, mutta
lämpö tulee kuitenkin pieneltä alueelta. Hiiliä kannattaa polttaa se 10-15min ja sitten sulkea
kansi kunnes lämpömittari näyttää noin 120-150c.


Smoke baby smoke!


Savuaromia tuotettiin toki hiilillä, mutta lisäksi Bradleyn hickory kiekoilla + Weberin omilla
hickory lastuilla. Kourallinen lastuja taikka muutama kiekko riittää mainiosti.



Parin tunnin jälkeen.


Viimeisen puolentunnin aikana voi halutessaan valella bbq kastiketta pintaan, jos haluaa.
Melkein mikä tahansa kastike käy missä on sokeria reilusti.



Sauhuttelua reipas 3h takana, liha on valmis syötäväksi.


Ennen syömistä kannattaa laittaa liha vaikkapa 10-30min folioon ennen leikkaamista.
Lopputuloksena suussa sulava ja todella mehevä grillikylki! Taatusti yksi parhaista lihoista grilliin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti