sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Bloggaus alkaa Pulled porkilla!

Törmäsin pulled porkiin muutamia vuosia sitten ulkomaisia bbq-palstoja selaillessa.
Kyseessä on siis pitkään savustettu porsaanlapa(pork shoulder), mutta myös muita osia voidaan käyttää.

 Valmistuksessa on kolme tärkeää askelta jotka erottuvat joukosta.

1.Matala lämpö
2.Riittävän pitkä valmistusaika
3.Hyvä savunlähde


Porsaanlapa on hyvää ja edullista lihaa.
 















Rasvaa saisi olla enemmän.
















Kuivamausteet pintaan ja jääkaappiin noin vuorokaudeksi.


















Mausteseos on kotoisin Jenkkiläiseltä foorumilta ja sopii loistavasti porsaalle.

•1/2 cup brown sugar
•1/4 cup paprika
•1 tablespoon black pepper
•1 tablespoon salt
•1 tablespoon chili powder
•1 tablespoon garlic powder
•1 tablespoon onion powder
•1 teaspoon cayenne

Tätä voi jokainen sitten säätää itselleen sopivaksi, toimii kuitenkin hyvänä pohjana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti