keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Cheeseburger

Herkullisen juustohampparin tekemiseen tarvitset alla olevat tarpeet.

-Sämpylä
-Jauhelihaa
-Tomaattia/Jäävuorisalaattia/Suolakurkkua/Sipulia
-Ketsuppia
-Juustoa

Jauhelihapihvit tekasee nopeasti koneella tai sopivalla haarukalla. Laitoin 400gr jauhelihaa, pari kananmunaa ja annoin yleiskoneen jauhaa muutaman minuutin kunnes massa on sopivan tiivistä. Maustoin taikinan pelkästään suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tämän jälkeen otetaan sopiva määrä massaa ja tehdään halutun kokoisia pihvejä suoraan leivinpaperin päälle jonka jälkeen laitetaan pihvit pakkaseen  jähmettymään. Halutessaan pihvit voi paistaa tuoreena, mutta nätimmin homma hoituu, kun ne on hieman jähmettyneet pakkasessa.

Itse tein kohtuullisen ison noin 200gr pihvin tätä hampparia varten, tuollaisen paistaa noin 5min kypsäksi. Maustoin vielä pihviä paiston aikana Simply organic grilling seasoning steak mausteella, tuota voi tilata edullisesti vaikkapa iherbista.

















Pihvin paistuessa kerkeää hyvin laittaa kaiken muun valmiiksi. Pieni määrä silputtua jäävuorisalaattia, muutama viipale suolakurkkua, yksi viipale sipulia, muutama siivu cheddar juustoa ja pari viipaletta tomaattia.


Kasaamis järjestys alhaalta ylöspäin:

Sämpyläpohja
Ketsuppi
Suolakurkku
Jäävuorisalaatti
Jauhelihapihvi
Cheddar(ei sulatejuusto)
Tomaatti
Sipuli
Sämpyläkansi


Hampurilainen on kokoluokaltaan sellainen että sen pystyy syömään käsin taikka haarukalla ja veitsellä.
Muistakaa että maltti on valttia tässäkin hommassa eli välttämättä ei kannata tunkea väliin kaikkea mitä
kaapista löytyy. Keep it simple!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti