perjantai 19. lokakuuta 2012

Cheesecake - Juustokakku

Rich, cooked, lemon-flavoured cheesecake.


Fairly easy, All regions


Pohja:

175gr digestive keksejä
2rkl sokeria
1/2tl kanelijauhetta
75gr sulatettua voita

Täyte:

700gr tuorejuustoa
175gr sokeria
6 munaa
400gr kermaviiliä
1tl vanilia aromia
3rkl maissijauhoa
1rkl sitruunan mehua
1rkl raastettua sitruunan kuorta

Valmistusaika: 45min
( + 1h uunissa ja 12h vetäytymisaika)


1. Laita keksit muovipussiin tai tehosekoittimeen ja tee niistä hienoa keksimurua.
Sekoita muruun sokeri ja kaneli.

2. Sulata 75gr voita ja sekoita se keksimuruihin. Voitele pyöreä noin 28cm halkaisijaltaan oleva
paistovuoka. Painele taikina tasaiseksi paistovuoan pohjaan, laidat jää ilman taikinaa.
Laita paistovuoka jääkaappiin jäähtymään. Lämmitä uuni 200c.

3. Täytettä varten, sekoita tuorejuusto ja sokeri. Erottele keltuaiset ja lisää ne juuston sekaan yksi
kerrallaan, tämän jälkeen lisää kermaviili. Sekoita tasaiseksi ja juoksevaksi.

4. Sekoita vanilia aromi, maissijauhot, sitruunamehu ja raastettu kuori juustoseokseen.
Vispaa munanvalkuaiset kunnes ovat jähmeitä ja nostele juustoseoksen sekaan.

5. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Paista juustokakkua uunin keskiosassa noin 1h.
Välittömästi kun pinta alkaa saamaan väriä peitä kakku voipaperilla jotta pinta ei pala.

6. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä noin 15min paistumaan uuninluukku puolittain auki.
Jos mahdollista anna kakun levätä yön yli jääkaapissa ennen leikkaamista.


Tämä ohje on siis yhteen juustokakkuun, mutta itse tein tästä kaksi hieman matalampaa versiota.
Jos teet yhden niin älä käytä matalareunaisia paistovuokia koska tämä vaatii mielellään korkealaitaisen
irtopohjallisen kakkuvuoan. Kuvassa oleva kakku oli uunissa noin 50min, mutta koska en huomannut laittaa paperia ajoissa päälle sai pinta hieman enemmän väriä, kakku ei kuitenkaan palanut mistään.





                                             Keksimuru, sokeri, voi ja kaneli sekoitettuna.





                                             Foliovuoka kyllästetään sulalla voilla.




   
                                             Keksipohja taputeltuna vuokaan.





                                             Juustomassa lisätty pohjan päälle.





                                            Valmis kakku syötäväksi.



 
                                   
                                             Kakkupalan kaverina voi kuvasta poiketen tarjota vaikka jäätelöä tai hilloa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti