maanantai 29. lokakuuta 2012

Porsaan ulkofile - Uunissa

Ulkofileestä valmistuu nopeasti hyvä ja riittoisa liharuoka useammallekkin lapioijalle.


















 Lämmitä uuni 175c.

Leikkaa suurin osa päällä olevista rasvoista ja kalvoista pois (ota talteen ja laita paistoastiaan lihan viereen) jonka jälkeen maustetaan rubilla. Tällä kerralla käytin mausteena Emeril Lagassen ohjetta joka löytyy alapuolelta. Virallisesti kyseessä on hampurilaispihvien maustamiseen tehty kuivamauste, mutta sopii kyllä moneen muuhunkin. Lisäksi laitoin hieman mustapippuria.









Emeril's Burger Seasoning:
2 ½ tablespoons paprika
2 tablespoons table salt
2 tablespoons garlic powder
1 tablespoon onion powder
2 teaspoons black pepper
2 teaspoons ground mustard
1 teaspoon  cayenne pepper



Maustamisen jälkeen voit laittaa lihan uuniin ja tökkästä lämpömittarin kylkeen, paistoaikaa en mitannut, mutta otin lihan pois uunista sisälämpötilan ollessa noin 70c.














































Kun lämpötila näyttää noin 65-67c niin halutessaan voi lisätä hieman bbq kastiketta päälle ja ottaa grillivastuksen alla väriä muutaman minuutin. Tämän jälkeen sisälämpötila on noin 70c ja lihan voi ottaa pois uunista. Liha kannattaa kietasta vaikka folioon 20min ennen leikkaamista.





















Sillä välin kun liha on foliossa voi paistoastian pohjalle kertyneestä rasvasta ja nesteestä tehdä
kastikkeen. Heitin nesteet kattilaan ja lisäsin hieman lihafondia, ruokalusikallisen jauhoja jne.
Kastike on valmis muutamassa minuutissa.


Itse en jaksanut pitää lihaa kuin muutaman minuutin leikkuulaudalla jonka jälkeen piti päästä kiireellä syömään. Kaveriksi uunissa paistettuja rosamunda perunoita, kastiketta ja hieman kasviksia.


















5 kommenttia:

  1. 70c possulle on hieman liian vähän

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa tuo 70c alkaa olemaan jo liikaa possulle sillä sisälämpö nousee vielä senkin jälkeen, kun liha nostetaan uunista pois. Sellainen 65-70c on aika optimi ottaa possu pöydälle.

    VastaaPoista
  3. Eikö tässä tarvitse paistaa pintoja kiinni?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan sen käyttää pannulla, mutta tässä tapauksessa, kun mausteita tulee pintaan sen verran reilusti jätin pinnat paistamatta. Jos olisin aluksi käyttänyt fileen pannulla ilman mausteita niin siihen paistopintaan ei taas mausteet olisi tarranneet yhtä hyvin. Väri otettiin pitkälti grillivastuksen avulla.

      Poista