perjantai 8. helmikuuta 2013

Hunajamarinoitua broileria

Vaihteeksi päätin tehdä broiskusta jotakin, kun viimekerrasta on jo pidemmän aikaa. Yleensä en marinoi, mutta nyt päätin laittaa suikaleet vuorokaudeksi timjamilla maustettuun hunajamarinadiin.



Raaka-aineet:

  • Basmati riisiä, kuivana 0.75dl/ruokailija
  • Paketillinen 250-400gr broilerin taikka kanan fileesuikaleita




 Hunajamarinadi:

  • 1dl juoksevaa hunajaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1rkl kuivattua timjamia
  • 1tl soijakastiketta
  • suolaa ja mustapippuria


Purista valkosipuli taikka pilko pieneksi ja yhdistä kaikki aineet kulhossa. Kaada marinadi suikaleiden päälle ja anna maustua jääkaapissa noin vuorokausi. Suosittelen suljettavaa rasiaa tai kulhon peittämistä kelmulla.


Alkuperäinen ohje löytyy kirjasta Grillimestari Jean-Francois Mallet



Marinadi.
















Ja sekaisin suikaleiden kanssa.















Seuraavana päivänä nostetaan kippo jääkaapista pöydälle noin 30min ennen paistamista. Riisi ottaa noin 20min eli annetaan hiljalleen porista kansi päällä ja aletaan paistamaan suikaleita, kun riisi on kiehunut noin 10min. Älä kuivata suikaleita liian kuumalla pannulla!
















Maistuu aivan sellaisenaan riisin kanssa taikka sivuun voi tietysti laittaa salaattia, kasviksia yms.
Hyvä ja helppo marinaadi mitä kannattaa testata, jos on kyllästynyt kuiviltaan syömään.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti