perjantai 8. helmikuuta 2013

Lämmin bataatti-papusalaatti


Tämä erittäin herkullinen ohje tuli suoraan postilaatikosta reipas vuosi sitten Yhteishyvä lehden kylkiäisenä. En olisi ikinä uskonut että kasvispitoinen salaatti ilman kanaa tai suurta määrää majoneesi pohjaista kastiketta voisi maistua näinkin hyvältä, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.
 
 
Ainekset ja ohjeet lainasin suoraan S-Ryhmän sivuilta koska työjärjestystä en itse enään muistanut.

 
 
2 annosta
 
300 g bataattia
2 rkl oliiviöljyä
1 punainen chili
1 pieni punasipuli
1 prk (425 g/285 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
0,2 dl viipaloituja mustia oliiveja
50 g kevytfetakuutioita
50 g rucolaa
 
Kastike:
 
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
mustapippuria

 

Ohjeet

Kuori ja kuutioi bataatti pieneksi. Kuumenna öljy kasarissa. Paista bataattikuutioita, kunnes ne pehmenevät (noin 15 minuuttia). Poista chilistä siemenet, hienonna palko. Lisää bataatin joukkoon, jatka paistamista muutama minuutti. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi, lisää bataatin ja chilin joukkoon. Valuta ja huuhtele pavut, valuta oliivit ja feta. Lisää ne ja rucola kasariin, paista käännellen hetki. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaattiin. Tarjoa salaatti lämpimänä.


Pari kuvaa sentään löytyi vielä tietokoneen uumenista. Ensimmäisessä kuvassa suurin osa tarvittavista raaka-aineista käsittäen kuutioitua bataattia, papuja tölkissä, feta juustoa, chiliä ja sipuli, kuvasta puuttuu rucola, oliivit ja öljy. Lämmin oliivileipä maistui salaatin kanssa erinomaiselta!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti