tiistai 12. maaliskuuta 2013

Vaimaamaton leipä

Helppo ja yksinkertainen resepti vaivaamattomaan leipään. Aiemman ohjeen löydät täältä No knead


430gr Jauhoja
380gr Vettä
1 1/4tl suolaa
1/4tl kuivahiivaa


Sekoita kaikki ainekset kulhossa käsin ja jätä peitettynä huoneenlämpöön 24h. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle ja
taita jokainen nurkka keskelle tai hieman yli. Jauhota kädet ja tarvittaessa ripottele jauhoja taikinan päälle sen verran että työskentely onnistuu helpommin. Laita pöydälle siemeniä taikka kauraleseitä ja dippaa taikina molemmin puolin.
Leipä laitetaan pataan saumapuoli ylöspäin! Pata tai kattila kuumennetaan 250c ja sen jälkeen leivän voi laittaa paistumaan, ensimmäinen 30min kansi päällä ja sen jälkeen noin 20-30min ilman kantta.

Ohjetta olen käyttänyt ainakin seuraavilla jauhoilla: hiivaleipä, sämpylä, yleisjauho, 00 pizzajauhoja yms.
Samalla ohjeella valmistuu myös sämpylät, mutta silloin käytä muotoilu vaiheessa hieman enemmän jauhoja.

Ensimmäinen leipä on tehty sämpyläjauhoihin ja toinen Italialaisiin 00 pizza jauhoihin. Molemmat leivät on dipattu kauraleseisiin ja jauhoihin ennen paistamista. Vastaavaa leipää et sitten aivan jokaisesta Siwasta löydä.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti