torstai 7. maaliskuuta 2013

Pannupizza

Amerikkalaiseen tyyliin tehty paksupohjainen pannupizza eli deep dish. Virallisesti tämän tyyliseen pannupizzaan käytetään taikinaa mikä sisältää huomattavan määrän öljyä.Itse tein tämän normaaliin 65% vettä sisältävään pizzataikinaan jossa öljyä ei ole kuin pari teelusikallista. Autenttisen koostumuksen perässä lisäsin vuoan pohjalle rypsiöljyä ennen taikinan levittämistä.
Öljy paistaa pohjan keksimäiseksi kuten kuuluu. Tyylisuunnasta kiinnostuneita kehotan googlaamaan kuvahakua käyttäen: Chicago deep dish


Alotetaan hommat taputtelemalla taikina irtopohjalliseen kakkuvuokaan ja nostetaan taikinaa myös reilusti reunoille niin korkealle kuin taikinaa piisaa. Huomaa kuinka hyvin fermentoitunut taikina on! Taikinassa näkyy ilmakuplia ja se muotoutuu kuin itsestään.




Normaali pizzasta poiketen täytteet laitetaan melkein päinvastoin: pohja, juusto, tonnikala, salami, sipuli, paprika, oliivi, tomaattikastike, ananas ja päälle vielä raastettua juustoa. Tomaattikastikkeen voi laittaa päällimmäiseksi, jos niin haluaa. Juustoa tähän pizzaan meni yhteensä 400gr eli kohtuullisen tanakasta pannupizzasta kyse.




Kokoluokaltaan tämä pannupizza on pienenpuoleinen, jos vertailee Jenkkilässä tarjottaviin 16-18" pannupizzoihin sillä minun versiossa tuumia on ainoastaan noin 12.

Paistoaika on noin 25-35min pohjan paksuudesta ja täytteiden määrästä riippuen. Tämä paistui uunissa 225c noin 25min ja lisäksi annoin jäähtyä pöydällä noin 20min ennen leikkaamista. Tanakka pannupizza pysyy lämpimänä pöydällä ainakin tunnin taikka pari ellei tule syödyksi sitä ennen kjeh kjeh...




Täytteiden määrästä huolimatta koko komeus pysyy hyvin kasassa keksimäiseksi paistuneen pohjan ja reunojen ansiosta. Tässä tyylisuuntauksessa pohjan kuuluu olla keksimäinen muutaman millin paksuudelta kuin myös reunojen. Oikeaoppisessa Deep Dish pannupizzan taikinassa öljyn määrä on huomattavasti suurempi mitä normaalissa pizzataikinassa. Ohjeen taikinaan voit katsoa vaikka täältä Chicago style deep dish






Tiedoksi vielä että näitä ei jaksa samalla tyylillä syödä kuin normaali pizzoja vaan puolikas taikka neljäsosa tekee jo ihmeitä tyhjäänkin vatsaan. Vastaavalla halkaisijalla olevaan normaali pizzaan käytän esimerkiksi juustoa vain noin neljäsosan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti