keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Tom Lehmann's NY - Style pizzataikina

Yksi suosituimmista taikinaohjeista mitä löytyy, taikinan on kehittänyt Tom "dough doctor" Lehmann.
Lehmanilla on kymmenien vuosien kokemus pizzataikinoista ja omaa valtavan määrän tietoa kaikesta
leipomiseen liittyvästä eipä siis ihme että tämäkin ohje on löytänyt tiensä ympäri maailman.

Tsekkaa Tomin sivuilta lisää infoa: http://doughdoctor.com/bio.html


Taikinaan tarvitset seuraavat ainesosat:

  • Jauho 779gr (Ideaali jauho esimerkiksi King arthur)
  • Vesi 514.5ml
  • Idy 1tl (Instant dry yeast) Löytyy ainakin ebaysta edullisesti.
  • Suola 2.5tl
  • Sokeri 2tl
  • Oliiviöljy 3tl


  1. Laita noin kädenlämpöinen vesi isoon kulhoon.
  2. Sekoita toiseen astiaan jauho, suola ja hiiva.
  3. Kaada kuiva aineet veden sekaan ja sekoita kunnes taikina alkaa muodostua eikä irtonaista jauhoa ole enään pahemmin näkyvissä.
  4. Lisää oliiviöljy ja vaivaa koneella vielä noin 5min, taikina on valmis.
  5. Punnitse taikinan palat annoskokoon noin 326gr/kpl/4kpl.
  6. Laita taikinat omiin rasioihin ja jätä jääkaappiin tekeytymään ainakin seuraavaan päivään saakka, ota taikinat huoneenlämpöön noin 2h ennen paistamista. Taikina saisi olla huoneenlämpöinen ennen paistoa.
  7. Taikinoita voi nostattaa jääkaapissa useammankin päivän, monet pitää 3 päivän nostatusta optimaalisena.
  8. Ylimääräiset taikinat voi pakastaa ja käyttää myöhemmin halutessaan.
  9. Avaa taikina käsin älä prässää ilmoja pois kaulimella.
  10. Lämmitä uunia ennen paistamista noin tunnin ajan täydellä teholla noin 275c.
  11. Pizzakivi olisi suositeltava, parantaa pohjaa ja paistumista huomattavasti.
  12. Paista pizza noin 10-15cm päästä uunin yläosasta, käytä grillivastusta, jos mahdollista, mutta hoida lämmitys keskiasennossa.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti