lauantai 7. huhtikuuta 2012

Härän entrecote



Nappasin lihahyllystä Brasilialaista härän entrecotea reippaan kilon verran, kilohinta noin 15e.

Moni ei osta ulkomaisia lihoja ainakaan tietoisesti, mutta sen verran täytyy sanoa että Brasilialainen
pihvihärkä tuppaa olemaan huomattavasti parempaa kuin Suomalainen lypsylehmä.

Brassiliha on paremmin marmoroitunutta ja vähemmän kuivaa&sitkeää,
toki Suomessakin myydään hyvää rotukarjan lihaa, mutta harvemmin sitä lähikaupan hyllyltä löytää.

Aloitin homman huljuttamalla lihanpalaa juoksevan veden alla ja leikkaamalla useamman pihvin
valmiiksi. Osaan jätin joidenkin mielestä ne huonot palat eli myös sen keskellä näkyvän
rasvan ja osasta leikkasin pois kaiken ylimääräsen.



Toinen alkuperäisessä muodossaan ja toinen siistitty kauttaaltaan.



























Hyvään pihviin ei oikeastaan tarvi muuta kuin suolaa ja pippuria, mutta koska lihaa oli
enemmän kuin tarpeeksi niin päätin tehdä osalle punaviinimarinadin.

Punaviinimarinadi:

1/2dl oliiviöljyä
1rkl soijakastiketta
1dl punaviiniä
Rouhittua mustapippuria
Muutama valkopippuri
Pari valkosipulin kynttä

Mustaa kissaa marinadiin.

























Pihvin kaveriksi friteerasin verkkoperunoita ja tekasin tomaatti-sipulisalaatin jonka maustoin
persiljalla, mustapippurilla, oliiviöljyllä ja suolalla.

Tomaatti-sipulisalaatti:

-3 tomaattia pilkottuna
-1 sipuli ohkasina renkaina
-1tl mustapippurirouhetta
-suolaa hyppysellinen
-2rkl oliiviöljyä
-persiljaa

Sekoita ainekset ja laita jääkaappiin tekeytymään noin 20min.



Testasin myös ensimmäistä kertaa punaviinikastikkeen tekemistä, helppo ohje löytyy Ketun keittiöstä:

http://ketunkeittio.blogspot.com/2010/04/nopea-punaviinikastike.html

Hyvää perusruokaa joskaan en suosittele päivittäistä friteeraamista perunoille.























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti