sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Porsaan kassler 2/2

Aurinko paistaa ja linnut laulaa eli todella hieno päivä savutteluun.

Weber alkaa lämmetä pikkuhiljaa. Ilman mittaria en suosittele savustamista taikka grillaamista hiili&briketti grilleillä, lämpö nousee helposti  liian korkeaksi ja ruoka palaa. Yleinen harhaluulo on että kansi auki grilli käy viileämpänä joka siis ei pidä paikkaansa eli luukku kiinni ja säädetään venttiileistä lämmöt kohilleen.

Lämpömittarin anturi ujutettu venttiilistä sisälle.















Tarkoitus savustella 1.3kg kassleria ainakin reipas 3h joten lämmöt ei saa olla liian korkealla taikka lopputuloksena on kuiva korppu. Lämmöt on passelit siellä 90-140c hujakoilla, kun halutaan kypsentää pitkän kaavan mukaan.
Hiilet on käyttövalmiita noin 10-15min sytyttämisen jälkeen, mutta muista sulkea kansi ja odottaa että lämmöt laskee tarpeeksi matalalle ennen kuin laitat lihat sisään.

Lämmöt pikkuhiljaa siellä missä pitääkin.















Laitoin foliorasian suoraan lihan alle ja vettä piripintaan, auttaa pitämään lihan kosteana, jos lämmöt
nousee reilummin.

Ensimmäisen tunnin jälkeen näyttää tältä.















Hiilien paloaika omassa käytössä on varmaankin luokkaa 2h, Weberin go-anywhere mallissa ei jää kovinkaan paljoa tilaa hiilille koska haluan käyttää vesiastiaa ja epäsuoraa lämpöä.


Parin tunnin jälkeen näyttää tältä.















Tein reilun litran satsin bbq soosia ja ajattelin viimeisen 1/2h kohdalla sutia lihan pintaan tuota herkkua.

Reipas 3h takana ja bbq soosit niskassa.














Itse tykkään laittaa aina ennen syömistä isommat lihanpalat tiukkaan folionyyttiin muhimaan ainakin
tunnin ajaksi ja näin tein tälläkin kerralla.

Ei auta muu kuin odotella.















Otetaan liha hautumisen jälkeen pois foliosta ja leikataan ensimmäiset
maistiaiset.

Pinkkiä väriä reunoilla kutsutaan nimellä smoke ring!















Herkullisen mehukasta.




















Jokainen syö tietenkin miten itse haluaa vaikka sellaisenaan, ei mitenkään huono vaihtoehto sekään.
Itse otin kaveriksi coleslaw salaattia ja pitihän tätä saada myös sämpylän kanssa, bbq soosia tietenkin päälle.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti