sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Beer can chicken 2/2

Aika laittaa kana grilliin ja ottaa savut uudesta hiiligrillistä. Päivitin pieneksi käyneen Weber go-anywhere grillin Weber one touch premium 57cm. Tilaa on reilusti lisää ja lämmöt on helpompi pitää kurissa eikä tarvitse selkä notkolla kyykkiä. Tuhkaluukku on irroitettava ja paistoritilässä on molemmin puolin aukaistavat lirpakkeet joten hiilien lisääminen onnistuu ilman ritilän nostamista.

Tämä malli on jo muutaman vuoden vanha, uudessa on vielä enemmän herkkuja kuten esimerkiksi integroitu lämpömittari yms. Molemmilla pärjää kuitenkin kiitettävästi.


Venttiilin päällä Kiinalainen lämpömittari.



Ebaysta tilattu noin 5euron hintainen mittari vaikuttaa muutamien testien perusteella erittäin tarkalta kapistukselta.
Pitää porata koppaan reikä ja pultata mittari kiinni, mittarissa tulee mukana siipimutteri ja anturin puolella on kierteet valmiina.
Mekaanisesti vaikuttaa laadukkaalta hinnasta huolimatta.



Lämmöt oli tässä noin 2h sessiossa välillä 100-250c.


Ensimmäisen tunnin aikana kana otti aika mukavasti väriä vaikka käytin pelkästään epäsuoraa lämpöä.
Lämpötila oli noin 250c, kun laitoin kanan ritilälle siitä sitten tiputtelin tuonne 150c nurkille.


Kypsennystä takana noin 1h.

Lisäsin viimeisen 30min aikana hieman itse tehtyä bbq soosia päälle eli keitettyä cokista, fariinisokeria, ketsuppia ja mausteita, helppo tehdä ja todella hyvää!


Valmista!


Sen verran täytyy kehasta että vastaavanlaista siivekästä en ole koskaan maistanut, liha oli niin kosteaa ja mehevää kuin vaan olla voi, paljain käsin oli vaikeuksia saada lihasta otetta koska se suorastaan pakeni sormilta.

Tästä tuli ehdottomasti yksi kesän suosikeista, kokeile sinäkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti