torstai 16. elokuuta 2012

Angel food cake - Ilmava sokerikakku

Light-as-air sponge cake made with egg whites. Tämäkin resepti kopioitu suoraan kirjasta
Coocery around the world America.





160gr valkuaisia 5-6 munaa
1tl leivinjauhetta tai 1/4tl cream of tartar
1/4tl suolaa
150gr hienoa sokeria
1/2tl vanilla esanssia
90gr jauhoja
tomusokeria viimeistelyyn


1. Lämmitä uuni 180c. Vatkaa valkuaisia kunnes vaahtoavat, lisää leivinjauhe ja suola, jatka
vatkaamista kunnes vaahto on kiinteää.

2. Kaada 50gr sokeria valkuaisten joukkoon pikkuhiljaa. Lisää vanilja esanssi ja 1tl kylmää vettä
sekaan.

3. Sekoita jäljellä oleva sokeri jauhojen kanssa ja nostele lusikalla nätisti vaahdon sekaan (sekoita älä vatkaa).

4. Siirrä valmis seos välittömästi special angel cake vuokaan tai normaaliin kakkuvuokaan ja
paista sitä uunin keskiosassa noin 30min.

5. Aseta kakkuvuoka ylösalaisin lautaselle taikka työtasolle ja anna jäähtyä rauhassa.
Jäähtymisessä menee huoneenlämmössä helposti 60min jonka jälkeen voit varovasti yrittää kakun kääntämistä toisinpäin.

Lopputuloksena on uskomattoman kevyt ja ilmava kakku, ohjeessa mainittu "air sponge" kuvaa koostumusta parhaiten.























































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti