tiistai 14. elokuuta 2012

Uuni ribsit (oven ribs)


Tekaisin tuossa jokin aika sitten porsaan ribsejä uunissa ja niistäkin tuli todella herkullisia jopa
mureampia mitä grillissä koska lämmöt on erittäin helppo pitää tasaisena.

Nämäkään ei ole mitään kiireisen miehen antimia sillä nämä kypsyy uunissa noin 6h lämpötilan
ollessa hieman yli 100c. Viimeisen tunnin kohdalla voi alkaa lisäilemaan bbq kastiketta pintaan,
jos sellaista haluaa käyttää.

Maustoin kaikki ribsit suolalla, pippurilla ja simply organicin spicy steak seasoning mausteella,
näiden lisäksi puolet ribseistä kyllästettiin valkosipuliöljyllä ja toinen puolikas jäi odottamaan
myöhemmin lisättävää bbq kastiketta.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan siis reilusti mausteita pintaan ja ribsit 100-120c uuniin ja
6h kenties hieman enemmänkin. Suosittelen moppaamaan astian pohjalle tippuvia rasvoja
suoraan lihan päälle muutaamaan otteeseen jotta liha ei pääse kuivumaan.

Muistutan vielä että käyttäkää mausteseoksia missä ei ole liikaa suolaa niin saatte makua reilusti
ilman että lihasta tulee liian suolaista. Aiemmista postauksista löytyy ohje helppoon mausteseokseen joka
sopii näihin myös loistavasti.

Lopputuloksena on uskomattoman hyvää ja suussa sulavia ribsejä, hyvin kypsennetyt ribsit tunnistat
siitä että lihat lähtee luista kuin itsestään ja luihin ei jää lainkaan lihaa.


Bbq kastikkeella kyllästetyt.



Alle 7-luun ribsejä pidetään "huijari ribseinä" nämä on siinä kinttaalla.



Valkosipuliöljytyt.



Taatusti mehevää.



Liha irtosi luista kuin itsestään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti