maanantai 20. elokuuta 2012

Macaroni cheese with ham

Jälleen yksi resepti kirjasta Cookery around the world America.










300gr makaronia
300gr kinkkua (kokonainen palanen josta kuutioidaan)
1 sipuli
75gr voita
3rkl jauhoja
5dl maitoa
rouhittua mustapippuria
175gr cheddar raastetta tai siivuja (ei sulatejuusto viipaleita)
3rkl leivän palasia

1. Lisää kattilaan litra taikka pari vettä ja suolaa ainakin 1tl, anna veden kiehahtaa ja
lisää 300gr makaroonia kattilaan. Keitä ohjeen mukaan, useimmiten noin 10min riittää.
Kuutioi kinkku ja laita uuni lämpenemään 200c.

2. Leikkaa sipuli pieneksi silpuksi taikka kuutioiksi. Sulata paistinpannulle 45gr voita
ja paista sipulia miedolla lämmöllä kunnes ovat transparent (läpinäkyviä ja pehmeitä).
Lisää jauhot ja jatka kypsentämistä kunnes jauhot saa kauniin kultaisen värin, sekoita koko ajan
ja lisää maitoa vähitellen. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja suolalla, anna kastikkeen muhia
pienellä lämmöllä vielä 5min.

3. Valuta vedet makaroonista. Sekoita makarooniin muutama ruokalusikallinen cheddar raastetta ja
lisää loput jäljellä olevasta raasteesta suoraan kastikkeeseen. Lisää kinkkukuutiot ja sen jälkeen vähitellen makarooni.

4. Siirrä sekoitus paistinpannulta suoraan uuniin menevään paistoastiaan ja lisää pinnalle leipämuruset,
voi ja halutessasi cheddar juustoa. Paista uunin keskiosassa noin 20min.


Ohjeesta poiketen käytin itse vain 100gr cheddaria. Halutessasi ruoka on valmista jo
suoraan paistinpannulta ilman uunitusta, mielestäni maku oli parempi suoraan pannulta.



Kastikkeeseen juuri lisätty kinkkukuutiot.

 

Makaroni lisätty ja paistinpannun 2.6L tilavuus joutuu koetukselle.









Makaroonit paistoastiassa.




Päälle vielä ohjeen mukaan 30gr voita, leipäpaloja ja cheddaria.


Noin 20min myöhemmin ruoka on valmista syötäväksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti