torstai 16. elokuuta 2012

Chocolate chip cookies "toll house cookies"

Lainasin kirjastosta kirjan nimeltä  Coockery around the world America ja pitihän siitä heti
testata jotakin reseptiä.


 



Nopea ja helppo oli ainakin nyt testattu chocolate chip cookies ohje.

125gr voita
70gr sokeria
70gr tummaa sokeria
1/4tl suolaa
1/2tl vanilja esanssia
2 munaa
150gr jauhoja
1tl leivinjauhoja
75gr pekaani pähkinöitä
100gr suklaata taikka suklaanappeja

1. Lämmitä uuni 200c
2. Sekoita voi ja sokerit keskenään, lisää munat joukkoon ja vatkaa ns.vaahdoksi.
    Sekoita jauhot keskenään jonka jälkeen lisää jauhot vaahdon sekaan.
3. Lisää pienityt suklaapalat ja pecaanipalat taikinan sekaan.
4. Nostele voipaperin tai leivinpaperin päälle noin 1rkl kokoisia taikinapalloja.
    Yhdelle pellille menee noin 9kpl, taikina leviää uunissa joten älä laita turha tiuhaan.
    Paista keksejä noin 10min.



Taikinaan tarvitset käsikäyttöisen sähkövatkaimen taikka yleiskoneen.
Suklaat voit lisätä suoraan taikinaan kuten itse tein taikka laittaa ne lopuksi keksien päälle (luulisin että parempi päälle).

Taikina näyttää valmiina aika pitkälle kuvassa olevalta mössöltä, jos haluat taikinasta kuivempaa niin
lisää hieman jauhoja tai laita rasvaa VAIN 100gr.






Saat luultavemmin paremman näköisiä keksejä, jos teet taikinan ja lisäät suklaapalat pinnalle
ennen uuniin nostamista. Taikinan seassa suklaa menee piiloon pahemman kerran.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti