sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Bread pudding with whiskey










Ohje peräisin cookery around the world America kirjasta.

Pudding:

200gr patonkia/white baguettes
4dl maitoa
2 munaa
150gr sokeria
75gr rusinoita
1tl vanilia aromia

Sauce:

70gr voita
70gr sokeria
1 muna
7rkl viskiä


1. Lämmitä uuni 200c. Voitele noin litran vetävä uunivuoka taikka folioastia,
suosituksena ovaalin mallinen. Revi patonki palasiksi ja aseta ne vuokaan,
kaada maito päälle ja jätä vettymään noin 15min.

2. Riko kulhoon pari munaa ja vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi.
Lisää rusinat ja vanilia aromi.

3. Lisää muna-rusina sekotus maidon ja leipäpalojen sekaan,
sekoita kauttaaltaan. Siirrä koko setti voideltuun paistovuokaan ja
tasoita pinnasta isoimmat epätasaisuudet.

4. Nosta paistovuoka isompaan astiaan johon voi lisätä vettä niin että
se yltää noin puoleenväliin itse paistoastiaa. Paista alimmalla tasolla noin 1h.

5. Tässä välissä tehdään kastike, leikkaa voi kuutioiksi ja sulata hiljalleen vesihauteessa.
Lisää muna ja sokeri, sekoita koko ajan kunnes paksuuntuu.
Kaada viskiä pikkuhiljaa samalla sekoittaen.
Ota astia pois vesihauteesta ja anna jäähtyä kunnes kastike on vain lämmintä.

6. Tarjoile puddingia suoraan uunista ja kaada päälle lämmintä kastiketta.



Käytin paistoastiana tuollaista pyöreätä folioastiaa, tilavuus riitti nippanappa.



















Tunnin jälkeen puddingi on täysin kiinteää ja saumatonta, mutta kuitenkin
kosteaa.



















Kuumensin kastiketta turhan paljon ja rakenne meri persiilleen tällä
kerralla god damm...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti