sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Uppopaistettu Mars patukka

Tässä herkullinen ja taatusti kevyt jälkiruoka kaikille diettaajille. Kuuleman mukaan uppopaistettu Mars patukka on lähtöisin Skotlannista, mutta tänäpäivänä tätä herkkua saa lähes joka puolelta maailmaa jopa Suomesta.



Tekeminen on erittäin helppoa tarvitset vain öljyä friteeraamiseen ja taikinan patukan ympärille.
Taikinaohjeita on vaikka kuinka monia, itse käytin ensimmäistä minkä löysin googlen avulla.


       Friteeraustaikina


  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 tl ruokaöljyä
  • 2 tl tavallista etikkaa
  • lisäksi vehnäjauhoja lautaselle


Sekoita kuivat aineet keskenään. Mittaa maidon joukkoon öljy ja etikka. Kaada maito jauhojen päälle ja sekoita taikina huolellisesti tasaiseksi, paakkuja ei saa jäädä. Halutessasi voit pyörittää friteerattavat herkut vehnäjauhoissa ennen varsinaista taikinaa, etikka ei ole varmastikkaan pakollinen joten jätä se pois, jos ei kaapista satu löytymään. Paista patukkaa kuumassa öljyssä noin 180c kunnes taikina ottaa väriä.




Upota taikinaan.


























Nosta.


























 Laske patukka kuumaan öljyyn.



























Frittaa kunnes haluttu väri ja kypsyys on saavutettu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti