keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Uuni Kassler

Vajaa 3kg sian niskaa olisi tällä kertaa menossa uuniin. Näitä isompia köntsejä harvemmin näkee
isommissakaan kaupoissa, mutta tämä löytyi Kalajoen halpahallista ja vieläpä syntisen edulliseen
hintaan 4.50e/kg.

















Tämäkin liha sai päälleen samaa itse tehtyä perus bbq maustetta mitä käytän melkein joka kerta varsinkin
näissä lihoissa mitä kypsytellään pitkään. Maustetta tähän meni varmaan desi taikka pari.

































Laitoin lihan uuniin noin 135c.
Otin lihan välillä uunista pois ja lusikoin paistoastiaan valuneita nesteitä päälle.
















Kun lihan sisälämpö näytti noin +70c otin vielä hieman grillivastuksilla pintaan väriä.



















Tarkkaa paistoaikaa en muista, mutta kunhan pitää lämmöt kohtuullisen matalalla ja seurailee sisälämpötilaa
niin eipä se kovin pahasti voi mennä pilalle.

Tästä tuli vielä parempaa mitä uskalsin edes odottaa, liha oli todella mehevää.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti